Laga din trasiga ruta hos din Toyota-verkstad​​

Har du fått en skada i bilglaset? Är det ett mindre stenskott kan det räcka med att laga sprickan. Om du inte lagar stenskottet kan det spricka och då måste hela glaset bytas.

Att laga ett stenskott är en stor miljö- och kostnadsbesparing jämfört med att byta ut hela rutan. Så kontakta din Toyota-verkstad direkt om du fått ett stenskott.

När du lagar eller byter rutan hos din auktoriserade Toyota-verkstad kan du känna dig trygg att bilens säkerhetssystem bibehåller sin funktion även efter bytet. Detta eftersom våra verkstäder bara använder Toyotas originaldelar och också utför de viktiga kalibreringar som krävs för att bilens säkerhetsfunktioner fortsatt ska fungera korrekt.

Om du råkar ut för stenskott

  • Tejpa rutan direkt så ingen smuts kommer in. Använd till exempel ett stenskottsplåster som du kan hämta gratis hos din Toyota-återförsäljare.
  • Laga rutan så fort som möjligt för att undvika att rutan spricker.

Hitta närmaste Toyotaverkstad

Gratis eller låg självrisk

Tillsammans med Länsförsäkringar har Toyota tagit fram en av marknadens mest heltäckande försäkringar. Du får betalt för vind-, sido- eller bakruta som genombrutits, spräckts eller krossats, till exempel genom stenskott.

Om du bara behöver reparera rutan är självrisken alltid 0 kronor.

Måste rutan däremot bytas ut är självrisken 1 000 kronor för Toyota Bilförsäkring Premium, 5% av prisbasbeloppet för Toyota Business Plus och 1 800 kronor för Toyota Bilförsäkring.

Undvik att drabbas av stenskott

Att få stenskott på vindrutan har ofta med otur att göra, men också med sättet som du kör. Här är några tips.

  • Håll avstånd till framförvarande bil, särskilt vid påfarter.
  • Var extra försiktig när grus ligger på asfalten, särskilt på våren.
  • Vid möte på grusiga vägar, sänk farten.
  • Var uppmärksam på vägskyltar med varning för stenskott.
  • Ta hänsyn till din medtrafikant genom att montera stänkskydd.